Зов за помощ! 7-годишната Михаела се нуждае от лечение

7- годишно момиченце от Димитровград се бори за живота си. Детето е с тежка онкодиагноза, приложени са и много лечения, сега докторите виждат надежда в имунотерапия, която се прилага в Америка и Канада.

Родителите трябва да закупят сами нужните флакони, тъй като тази терапия не е регистрана в страната ни. Родителите молят за помощ, за да могат да лекуват детето си.
Михаела  живее по болници от 6 години. Когато е на годинка и осем месеца и поставят ужасяващата диагноза сарком на Юинг на меките тъкани.

„Както си беше абсолютно здраво бебе и дотогава нямаше никакви проблеми,една сутрин просто се обедвижи,не можеше да ходи и да си стъпи на крачетата“, разказва майката Пепа Ангелова.

Следват  шест кошмарни години,през които детето е оперирано 4 пъти,два от които в немска клиника,преминала  е над 60 курса с химиотерапии.И въпреки упоритото лечение, туморът се е завърнал отново. Лекарите дават надежда в нов вид лечение с  имунотерапия.

„След този последен рецидив се оказа,че химиотерапията не действа така както досега и само на нея не може да се разчита. Затова лекарите ни препръчват вид имунотерапия“, казва още майката.

Според доктор Неофит Спасов, от УМБАЛ „Свети Георги“-Пловдив,
с оглед на консултации на няколко международни центрове и базирайки се на техния опит е взето решение да се проведе това лечение като терапия,която дава доста висок шанс при рецидив „При Юинг саркома това е съвсем нова тенденция ,която в момента се използва само в няколко държави в Канада, два центъра и няколко центъра в Америка“, посочва лекарят.

Михаела се нуждае се от 24 дози с лекарството,цената на единия флакон е близо 15 000 евро,а общата сума,която семейството трябва да даде ,за да живее дъщеря им е 360 000 евро,пише бтв.Пари,които семейството няма.

За Коледа невръстното момиченце не поискало играчки като другите деца, а поискало здраве. За да може да се прибере вкъщи и да се усмихва отново.

Ако искате да помогнете на Михаела, дарителска сметкае:

Уникредит Булбанк: BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 ,  в лева

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

 

Свързани новини

Над 500 тона пилешко месо със салмонела са влезли у нас

Regiona

Българин в Сингапур е заразен с коронавирус

vesito

Жена изчезна безследно! Виждали ли сте я?

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.