Знак „LabelFrancÉducation“ за Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ в Благоевград

Ръководството на ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград и учителите по френски език посрещнаха Клодия Калво, заместник-съветник по сътрудничеството и културната дейност и аташе по образователното сътрудничество към посолството на Република Франция в България, и Пиер Колио, съветник по сътрудничеството и културната дейност и директор на Френския институт в България.
Поводът за гостуването беше подновяването на знака „LabelFrancÉducation“, който е гаранция за качествено и задълбочено изучаване на френски език, както и за преподаване на други предмети на френски език. При въвеждането му през 2012 година ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ е сред първите учебни заведения в България, които получават това признание, а днес се нарежда сред 9-те най-добри гимназии в България и част от международна мрежа от училища, разпространяващи френския език и култура.
След като се запознаха с традициите на гимназията, г-жа Калво и г-н Колио имаха приятното задължение да връчат официално езиковите дипломи DELF B2, които учениците от 12. клас успешно защитиха в края на миналата учебна година. Срещата приключи с обещание за продължаване на доброто сътрудничество между ЕГ „Акад. Л. Стоянов“ и Френски институт и нови ползотворни проекти.

Свързани новини

Борисов, Борислава, Барселона: един филм не за любов

vesito

Омбудсманът Диана Ковачева поиска от здравия министър да махне лимита за PCR тестове в Благоевград и областта

vesito

Инцидент на ул.“В. Априлов“ в Благоевград: „Шевролет“ се заби в дърво и се преобърна

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.