Златна панделка в подкрепа на децата, болни от рак

15 февруари е Международният ден в подкрепа на децата, болни от рак. На този ден обществото се обединява в убеждението, че всяко онкоболно дете заслужава най-добрата медицинска и психологическа грижа.

Златната панделка е символът, който носи съпричастност към децата, страдащи от онкохематологични заболявания,пише днес.бг. Навременната и точна диагностика може да предотврати смъртните случаи.

„Модерното лечение на всички тези коварни заболявания изисква много добър ресурс, подготовка, осигуреност“, заяви пред БНТ доц. д-р Добрин Константинов, ръководител на Клиника за деца с онкохематологични заболявания към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Той разкри, че в последните десетилетия имаме високи резултати при лечение на тези заболявания. Но периодът на лечението безспорно е много труден и тежък, уточни доц. Константинов.

Свързани новини

Музиканти от Биг Бенд в Благоевград с коронавирус

bilyana

Историята на Мартина, която покори Берлинале 2020

vyara

Депутатите решиха: Осем лева субсидия за глас догодина

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.