Известният в крими средите Стоян Зелката и неговия съучастник на име Христо Трифонов са били арестувани с голямо количество наркотици, научи TrafficNews.

Те са задържани в неделя при акция на пловдивската Криминална полиция, докато пътували към Пловдив. Малко преди да влязат в града се отбили на бензиностанция, намираща се на автомагистрала „Тракия“, на която криминалистите са извършили ареста, разказват очевидци.

Полицията е иззела от автомобила на двамата наркодилъри повече от 1 кг амфетамин, които вероятно са били предназначени за разпространение.

Припомняме, че Зелката е доста известен в нарко средите, а и не само. Преди 7 години името му беше забъркано в скандал в ТПО-Смолян – поделение на пловдивския затвор, където Александър Господинов- Доктора бе станал жертва на побоя от страна на Стоян- Зелката, Хамди Карагерен –Шарения и Генко Сиромашки – Пишката. Тогава обаче Сиромашки е поел цялата вина върху себе си, за да може да бъде наказан само един от участниците.

 

Преди няколко месеца Зелката е излязъл от затвора, но явно това не го е превъзпитало и той продължава да развива бизнеса си. Според запознати Христо Трифонов също е бил осъждан преди време за разпространение на наркотици.

Двамата са задържани са за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Стоян- Зелката 

Христо Трифонов