Зеленчукопроизводител от Петрич: Евтиният внос смачка родната продукция

Производители на зеленчуци се отказват да произвеждат заради ниската цена на вноса. Земеделски производители бяха сигнализирани, че няма да могат да продадат разсада си за зеленчуци, който вече е готов.

Този проблем беше решен със заповед на здравния министър. От днес могат да отворят пазарите и тържищата в страната. Общините обаче ще трябва да следят при какъв контрол се прави продажбата на плодове и зеленчуци, така че да се спазват епидемиологичните мерки.

Някои производители на територията на община Петрич, където се произвеждат голяма част от българските оранжерийни краставици и домати, се отказват от част от производството.

Костадин Стаменов също се е отказал от част от продукцията. Причината – вносът е много голям и нашата продукция застоява.

„Не можем да се състезаваме с държавите от ЕС. В тези държави се подпомага земеделието, а при нас се мачка. Вносът убива производителя и дребния търговец, мога да кажа и потребителя. Внася се на ниски цени и ние не можем да издържаме на тези цени“, каза в Сутрешния блок на БНТ Стаменов.

Според него 80 % от земеделците у нас са на ръба на оцеляването.

Свързани новини

Още една жертва на заразата в страната, 66 са новите случаи

vesito

Назначени са четирима нови заместник областни управители

Regiona

Камион – нарушител установиха служители на ЮЗДП

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.