Здравният министър категоричен: Редът за ваксинации на българските граждани е нарушен, отговорните в Сандански лица ще дават обяснения

„Вчера, 09.01.2021 г., малко преди 18:00 ч., разпоредих проверка на сигнал за нарушения на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в град Сандански. Тя установи по безспорен начин, че редът за ваксинации на българските граждани е нарушен.

В COVID системата, където се регистрират ваксинираните лица, са вписани четирима общински съветници от Общинския съвет в град Сандански“. Това написа във фейсбук профила си здравният министър Костадин Ангелов.

За да бъдат изцяло спазени принципите на прозрачност и законосъобразност, в рамките на първия работен ден след получаването на сигнала, утре – 11.01.2021 г., ще бъдат взети обяснения от отговорните за ваксинирането в Сандански лица и институции.

„Действията ни във връзка с ваксинирането на всеки отделен българин са подчинени на ясни и точни правила, разписани в Националния план.
Няма да допусна институции или отделни лица да ги нарушават!“, категоричен е министър Ангелов.

Свързани новини

Млад лекар от Разлог се върна в родния си град, вижте защо…

vesito

Има ли новозаразени от коронавирус в Благоевград?

vesito

Бури, градушки и наводнения връхлитат страната през следващите часове

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.