За първи път! Изцяло „зелена“ ковид карта

Картата на риска от заразяване с ковид е изцяло зелена.

Добрата новина бе съобщена от математика Николай Витанов, който изготвяше прогнозите за заболяемостта към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

„Днес картата е такава, че може да се покаже без притеснения. Ето я. Такава карта не се беше появявала от около година – изцяло в зелено. В момента в страната рискът от COVID-19 е поносим. По морето е много нисък, тъй, че който може и иска, да отива да почива на българското море. Обхватът на заразата се очаква да продължава да се свива. Броят на активните случаи върви надолу и се очаква да продължи да върви така към 12 500. Здравната система се разтоварва, положението в София – град и в другите големи градове е добро, медицинска помощ ще има за всеки нуждаещ се без проблеми“, написа проф. Витанов във Фейсбук.

Свързани новини

Министър Вълчев: След Нова година, когато сезонните грипове се срещнат с коронавируса, е вероятно да се затварят училища

vesito

Кръв на пътя: Джип блъсна две деца, едното е починало

Regiona

Около 500 ученици и 40 учители са под карантина, ситуацията ще се разглежда индивидуално за всяко училище

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.