За полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица алармира Костадин Ангелов

За груб полицейски произвол срещу симпатизанти на ГЕРБ в Стражица алармира бившият здравен министър и депутат от ГЕРБ-СДС Костадин Ангелов. Той беше народен представител от Великотърновския регион в последните два парламента.

Случаят е от началото на тази седмица. В Стражица предстоят предсрочни избори за кмет на 3 октомври.

На 27 септември е имало публична среща между симпатизанти на партията и жители на града с кандидата за кмет Георги Боянов, подкрепен от ГЕРБ-СДС.

По-малко от 24 часа след събитието част от присъстващите получават призовки от МВР да се явят в районното полицейско управление в града, се казва в съобщение до медиите от пресцентъра на ГЕРБ.

В срещата е участвал Димитър Панов, който подкрепя кандидата за кмет на ГЕРБ-СДС. Той не членува в партии, но след срещата получава призовка от МВР. Панов твърди, че досега единствените му посещения в полицията са били за вадене на нова лична карта и за плащане на фишове.

На срещата Димитър Панов е разговарял с Костадин Ангелов, като двамата обсъдили „въпроси, свързани със здравната криза и липсата на адекватна реакция от страна на служебните правителства на Румен Радев“, се казва в съобщението на ГЕРБ.

Панов казва, че от полицията му обяснили, че го викат заради частичните местни избори в Стражица на 3 октомври, когато ще се избира кмет.

„Това е изключително груб полицейски произвол. Бойко Рашков и Румен Радев връщат най-мракобесните години от така наречената милиционерщина и това се случва още от предишните избори. Всички симпатизанти на ГЕРБ обаче нека бъдат спокойни – ще осигурим защита и адвокат на всеки, който е притискан с такива тоталитарни похвати, тип Държавна сигурност“, казва Костадин Ангелов.

По думите му освен Димитър Панов на подобен произвол са били подложени още десетина души, присъствали на организираната от ГЕРБ среща.

Към момента няма официална позиция от страна на МВР по случая.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Оранжев код за опасно време в Благоевград

desi

Стряскащо: 18-годишните у нас с един изваден зъб и 6 кариеса средно

vyara

Красиви имена черпят днес, отбелязваме най-драматичната история в Православието

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.