За милиони няма закони! Крадеш ДДС за 745 000 лева, получаваш условна

Осъдителна присъда “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок е постановил Окръжен съд – Кърджали спрямо Н.А.А,. за укриване на данъци в особено големи размери. Това се посочва на интернет страницата на окръжния съд. Постановена е и конфискация на половината от притежаваните от подсъдимия моторни превозни средства и недвижим имот, съобщи БТА.

С присъдата подсъдимия Н.А.А. е признат за виновен за това, че при условията на продължавано престъпление с пет отделни деяния, като управляващ и представляващ дружество с ограничена отговорност със седалище в град Джебел, избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по Закона за данък върху добавена стойност (ЗДДС) в особено големи размери.

Общият размер на сумата е 745 897,56 лв., като Н.А.А. потвърдил неистина в подадени справки – декларации относно дължим и платен данък добавена стойност; използвал документи с невярно съдържание при водене на счетоводство и при представяне на информация пред органите по приходите; както и приспаднал неследващ се данъчен кредит. За извършените престъпления обвиняемият е осъден на “лишаване от свобода” за срок от три години, с четиригодишен изпитателен срок.

Със същата присъда подсъдимият бе осъден да заплати на Министерството на финансите обезщетение за причинени имуществени вреди, както и направени разноски по делото, се посочва още в публикуваната информация по делото.

Свързани новини

След нагласена документация! ВАС определи решение на Румен Томов като незаконно

vesito

Психично болна жена дебне хора и напада в гръб с бокс

vesito

Слънчев понеделник

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.