За какво се използва смарт часовникът

Смарт часовници

Поради своята многофункционалност и съвместимост със смартфоните, смарт часовниците постепенно изместват остарелите вече електронни и механични техни аналози. Освен че подобни устройства са достъпни за възрастните мъже и жени, предлагат се и специални детски решения, чиято функционалност се харесва на родителите и сега ще разберем защо.

Подходящи ли са за деца

Детските смарт часовници на пръв поглед се отличават от останалите за възрастни по техните дизайни. Вариантите за деца са със значително по-ярки цветове, особено при децата от 3 до 6 годишна възраст. По-големите каки и батковци на възраст от 7 до 12 години предпочитат по-неутралните нюанси. Обичайно, подобни устройства за ръка повече приличат на детска играчка, отколкото на смарт часовник.

Откъм функционалност, тези устройства имат някои приятни за родителите функции, като:

  • GPS – позволява лесното и бързо следене на детето и откриване на неговото местоположение, чрез отваряне на специалното приложение;
  • Позволена зона за престой” – позволява на родителя да определи граници на даден периметър за безопасност на детето, а при тяхното прекрачване, получавате известие на смартфона си;
  • SOS бутон – това е бутон за спешни случаи, който детето може да натисне при изпадане в ситуация, изискваща помощ на родителя. При натискането на SOS бутона се извършва автоматично повикване към предварително зададен номер.

Разбира се, смарт часовниците имат доста по-богата функционалност, включително и възможност за провеждане на телефонен разговор, сърфиране в интернет, съхранение и прослушване на музика, снимки и т.н.

Колко време се зареждат

Различните смарт часовници имат различно време за зареждане, но то е приблизително около 3 часа. Влияние върху времето за зареждане оказва текущия заряд на батерията в момента на включването към зарядното, както и нейния капацитет. Тоест, при по-голям остатъчен заряд и по-малък капацитет, времето за зареждане ще бъде по-малко. Отделно, по-големият капацитет и по-голяма разреденост на акумулатора при включване към зарядното ще отнеме повече време за зареждане. Обикновено, скоростта е с около 1% в минута, до достигане на 80%. След това, скоростта на зареждане пада наполовина.

Как се работи с тях

Работата със смарт часовниците става заедно със смартфона или като независимо умно устройство. В първия случай се налага синхронизация между двете, чрез изтеглянето и инсталирането на специално приложение. Във втория, смарт часовникът има възможност за поставяне в него на SIM карта и други функции, позволяващи на smart устройството да работи като независимо.

За допълнителна информация и разглеждане на каталога, за поръчки и безплатна професионална консултация със специалист, заповядайте в онлайн магазин 4sales. Тук Ви очаква огромно разнообразие от евтини умни smart джаджи с разнообразие от цветове на каишките.

Свързани новини

Характер на родените в сряда

Regiona

Дневен хороскоп за 28 февруари 2021г.

vesito

Криско закъса със здравето

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.