Защо е толкова трудно да открием истинската любов?

Намирането на истинска любов за мнозина е много трудно. Всъщност в днешно време може да изглежда дори невъзможно. Свикнали сме да обвиняваме външни обстоятелства за неуспеха си на любовния фронт и не искаме да осъзнаем, че причината е в нас самите. Ето няколко причини, поради които връзките ви се разпадат и не срещате вашата сродна душа:

Не сте наясно със себе си

Когато човек не е наясно със себе си, това може да му причини големи главоболия и в създаването на щастливи партньорства. Човек, който не знае какво иска, никога не може да намери щастието, винаги се сравнява с другите и се чувства изгубен. Партньорите му никога не са достатъчно добри.

Не знаете какво търсите

Друга причина да не намирате любовта е, че нямате идея с какъв партньор бихте се чувствали добре. Това може да се дължи на малък опит с връзките, лошо самопознание и комплекси. В крайна сметка, дори и партньорът ви да е страхотен човек, ако той не ви предлага това, което търсите, вие няма да сте щастливи.

Подхождате към партньора си като дете

Много хора страдат в романтичните си отношения, защото се държат детински. Те предявяват спрямо партньорите си претенции, които са имали към своите родители. Само че половинката ви не е длъжна да удовлетвори всички тези потребности, а и понякога не може. В резултат на това се чувствате нещастни и неудовлетворени.

Избивате комплекси през партньора си

Някои личности започват връзка с даден партньор, защото той ги кара да се чувстват по-успешни пред света и компенсира това, което те самите не могат да постигнат. Например встъпват в брак с човек с престижна професия и висока заплата, който обаче не ги привлича особено. Рано или късно такива лица се чувстват нещастни от избора си.

Страх ви е от самотата

Хората понякога се впускат във връзка с крайно неподходящ човек, защото ги е страх, че ще останат сами. И ако в началото различията не ги дразнят толкова, с времето започват да стават непреодолими. Ето защо е важно човек добре да осмисли избора си преди всяко партньорство. Прибързването може да ви остави с разбито сърце.

Още не сте се сбогували с миналото

Ако все още имате чувства към предишен партньор, не бива да започвате нова връзка. Иначе има риск да не ви се получат нещата, а заедно с това да нараните и нова си половинка. Изчистете съзнанието и сърцето си и тогава се впуснете в ново романтично приключение.

За да намерите истинската любов, трябва първо да изпитвате голяма обич към самите себе си. Любовта не трябва да ви е фиксидея или единствен смисъл на живота ви. Научете се да бъдете щастливи сами и тогава ще срещнете своята перфектна половинка, която ще ви направи живота ви още по-хубав.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Шоколадови трюфели

Regiona

Памела Андерсън: Веганите са най-добрите любовници

Regiona

Рецепта на деня: Солени крекери със семена

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.