Защо в Индия няма тоалетна хартия

Има много различни традиции, обреди и други странности, които изумяват туристите от други страни. Определено почти всеки пътник има поне една история, свързана с различна култура. Eто едно толкова странно за нас, но обичайно за индийците нещо, като липсата на тоалетна хартия в тоалетните.

Хартиеният продукт, който, изглежда, трябва да стои във всяка тоалетна, практически не се използва в Индия. Единствените изключения са най-добрите хотели и някои частни къщи. И причината за това е твърде лошата канализационна система, на която тоалетната хартия може да навреди достатъчно.

Как тогава индийнците ходят до тоалетната? За целта използват вода, стояща до тоалетната, разположена в малка кофа. Жителите на южно азиатската държава носят с тях пакет от тъкани, за да провеждат хигиенните си процедури. Подобни парчета плат се продават в почти всеки магазин за 10 рупии.

Като алтернатива може да се използва малък маркуч с кран, предназначението на който може да се сравни с биде. Също така в някои къщи има тоалетен спрей или неподвижен воден пистолет, който стреля с тънка струя вода.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Алекс Петканова по бельо (СНИМКИ)

Regiona

Светлана Гущерова работи за трето дете

Regiona

Рецепта на деня: Печен чесън

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.