Затвор за баща, заредил с дрога банана на сина си в Бобов дол

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Евгения Стамова потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Янчо К. / на 68 години /, който е привлечен като обвиняем за държане, с цел разпространение на наркотични вещества в затвора в Бобов дол, в условията на опасен рецидив.
Съдът остави без уважение молбата на обвиняемия за изменение на мярката му в по-лека. В нея той се позовава на влошеното му здравословно състояние. Представената епикриза по делото е от дата, преди извършване на престъплението. Обвиняемият е излязъл от затвора на 15.07.2020 г.
На 08.08.2020 г., по време на свиждане в затвора, Янчо скрил в банан 1,1 грама метамфетамин, който трябвало да достави на сина си. Вместо дрога обаче „загриженият“ баща си докарал пореден арест.
Янчо К. е осъждан, излежал е и присъда от 20 години лишаване от свобода.
Магистратите в Кюстендил счетоха, че е от събраните по делото към момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, за съпричастност на обвиняемия към посоченото престъпление, както и, че има опасност да извърши престъпление, предвид факта, че след излизането си от затвора е създал контакти и е придобил наркотично вещество, с цел разпространението му.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, подлежи на обжалване пред САС, в 3 – дневен срок.

Свързани новини

Горя склад за дрехи в Благоевград

bilyana

Жители от кв. „Освобождение“ с директна молба до ОбС! 4 писма изпратили  до община Благоевград и проблемът им не е решен. Жалват се за липса на улици, на ток, наводнения…

vesito

За пример! Лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски приюти в дома си пребито куче

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.