Затварят принудително пазара в Благоевград

Регионалната здравна инспекция ще направи предписание към Община Благоевград и ще забрани провеждането на пазар утре в областния център.

Днес то ще бъде изпратено на кмета Румен Томов да не допуска събиране на много хора на едно място. Той ще бъде длъжен да изпълни предписанието на здравната инспекция.

Намерението на общинското ръководство бе да отвори закрития и открития пазар утре и в събота. Докато в цялата страна ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса стават все по-строги, общинското ръководство смяташе да разреши в сряда и в събота да се съберат стотици възрастни хора, земеделски производители от целия регион, съобщи кмета.бг.

Неясно защо градоначалникът отмени заповедта на шефа на общинската фирма „Пазари” ЕООД – Юри Воев, и разреши в областния център да се струпат хора на селскостопанското тържище. Така, в условията на настъпваща епидемия от коронавирус и в период, в който ограничителните мерки и забрани стават все по-драконовски, според решението на Община Благоевград утре трябваше да работи покритият пазар, както и откритото тържище, което събира стотици възрастни хора – най-уязвимата на опасния вирус група според медиците.

Свързани новини

/Видео/ „Пирин“ стяга шампионска селекция! Целта е първа лига и участие в Европа

vesito

Арест в Благоевград! Задържаха шефа на дознателите във 2 РУП

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 01-05.02.2021 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.