Засилени проверки на дискотеките в Пиринско! При констатирани нарушения на противоепидемичните мерки – временно затваряне

В двете отделения на МБАЛ-Благоевград – инфекциозно и вътрешно, въпреки високия брой хоспитализирани, има свободни легла и към момента болничното заведение има капацитет да се справи, съобщи д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна инспекция.

Висок е броя и на PCR тестовете, които се правят в двете лаборатории в Благоевград.

„Всеки ден издаваме направления за безплатно изследване, идват много хора от държавни институции със симптоматика, насочени от личните лекари. Голяма част от тях са положителни.

Отделно от това се правят тестове в болниците за пациенти, които се хоспитализират с пневмонии – Благоевград, Гоце Делчев, Сандански. Повторните тестове не се отчитат като нови случаи.

Към момента все още на 14-тия ден РЗИ прави контролни тестове на хората, които са под карантина. Ако са положителни не се отчитат в системата, ако са отрицателни отпадат от карантината.

Очакваме заповед от здравния министър, съгласно която ще отпадне повторния тест на карантинираните ако няма симптоматика“.

Предприети са засилени проверки на територията на всички общини в Благоевградска област.

Ще се правят и нощни проверки в дискотеки и барове, при констатирани драстични нарушения и повишен брой инфектирани за 24 часа, временно ще бъдат затваряни.

Източник: bnr.bg сн: архив

Свързани новини

Искат дезинфекция на Е-79

desi

Кметът на Благоевград с важна заповед заради коронавируса

vesito

Погнат от кредитори: Безработен сервитьор се нагълта с хапчета, поиска да …

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.