Заради COVID-19! Пътните полицаи стават лекари

Пътните полицаи трябва да общуват на метър разстояние с шофьорите, предаде БНР. Това е една от мерките, с които трябва да се съобразяват органите на реда във връзка с разпространението на COVID-19.

Инспектор Петър Соколов от отдел „Пътна полоция“ заяви, че полицаите имат инструкции и ще се спазват разстоянията по време на проверка.

„От един метър ще бъде проведен разговорът с водача. При необходимост ще се извърши проверка и на документите. Ще бъдат вкарани данните в нашите таблетни устройства, ще бъде извършена проверка преди да се попълни документа по регистрационния номер и оттам насетне контролният орган ще прецени как да продължи проверката“, обясни инспекторът.

От думите му стана ясно, че за момента служителите няма да носят специални облекла за защита при проверките.

Соколов допълни, че ако пътен полицай забележи човек във видимо недобро здравословно състояние ще бъде подадена нужната информация.

Свързани новини

Дядо Коледа посреща деца с аутизъм в американски молове

Regiona

Каролев оспорва в АС-Благоевград задържането му в полицията

desi

Неизвестни взривиха колата на медиен бос

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.