Заради тежко финансово състояние! Полицай ограби 3000 лева от игрална зала

„На 7 февруари е постъпил сигнал за въоръжен грабеж на игрална зала. Неизвестно лице е заплашило с пистолет и е отнело от служителката чантичка с 3 000 лева служебни пари. Разкрит е извършителя – служител на полицията“. Това заявиха на Брифинг на МВР и прокуратурата за разкрито престъпление в Перник.

„Той имал тежко финансово състояние и семейно положение. С малко стаж е и много социален и не е имало индикация, че е имало възможност да извърши това деяние. Разследването е възложено на Окръжна прокуратура – Перник. Събрани са достатъчно доказателства. Задържан е за 72 часа“, каза старши комисар Стефчо Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

„Най-вероятно е да е повлиян от „Оскарите“, защото бил с маска. От 2 години е в системата. Признава за деянието, от 3 до 10 години лишаване на свобода го грозят. Намерен е чрез видеонаблюдението, макар да е бил с маска. Грижил се е сам за семейството си, оръжието не е било незаконно. Бил е сам, не е бил арогантен. Използвани са множество записи, оперативната работа беше отлична“, казаха още на брифинга.

Делото е възложено на следовател от окръжна прокуратура, извършват се действия по разследването, уточниха старши комисар Стефчо Банков – директор на дирекция „Вътрешна сигурност“, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура – Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор Станислав Страшимиров.

В рамките на започнатото досъдебно производство, преобразувано в следствено дело, са проведени множество действия по разследването, при което е установен и задържан извършителя, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 г. в местното районно управление.

„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, подчерта старши комисар Банков. „Борбата с корупцията и негативните явления в министерството ще продължи, ние имаме смелостта да покажем освен позитивите и своите недъзи“, посочи още директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

Свързани новини

Отмениха карантината на Борисов

bilyana

Военни от Благоевград обезвредиха снаряд от Първата световна война

desi

Нова помощ за работниците, излезли в неплатен отпуск заради COVID -пандемията

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.