Заради тежко финансово състояние! Полицай ограби 3000 лева от игрална зала

„На 7 февруари е постъпил сигнал за въоръжен грабеж на игрална зала. Неизвестно лице е заплашило с пистолет и е отнело от служителката чантичка с 3 000 лева служебни пари. Разкрит е извършителя – служител на полицията“. Това заявиха на Брифинг на МВР и прокуратурата за разкрито престъпление в Перник.

„Той имал тежко финансово състояние и семейно положение. С малко стаж е и много социален и не е имало индикация, че е имало възможност да извърши това деяние. Разследването е възложено на Окръжна прокуратура – Перник. Събрани са достатъчно доказателства. Задържан е за 72 часа“, каза старши комисар Стефчо Банков, директор на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

„Най-вероятно е да е повлиян от „Оскарите“, защото бил с маска. От 2 години е в системата. Признава за деянието, от 3 до 10 години лишаване на свобода го грозят. Намерен е чрез видеонаблюдението, макар да е бил с маска. Грижил се е сам за семейството си, оръжието не е било незаконно. Бил е сам, не е бил арогантен. Използвани са множество записи, оперативната работа беше отлична“, казаха още на брифинга.

Делото е възложено на следовател от окръжна прокуратура, извършват се действия по разследването, уточниха старши комисар Стефчо Банков – директор на дирекция „Вътрешна сигурност“, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура – Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор Станислав Страшимиров.

В рамките на започнатото досъдебно производство, преобразувано в следствено дело, са проведени множество действия по разследването, при което е установен и задържан извършителя, 32-годишен радомирец, служител на МВР от около 2 г. в местното районно управление.

„Това е един от тежките случаи в МВР, който беше разкрит благодарение на професионализма и доброто оперативно майсторство на служителите от ОДМВР – Перник“, подчерта старши комисар Банков. „Борбата с корупцията и негативните явления в министерството ще продължи, ние имаме смелостта да покажем освен позитивите и своите недъзи“, посочи още директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“.

Свързани новини

Зам.кметът Евгени Терзиев: Променя се движението по улици в централната градска част на Благоевград

vesito

Плащането на тока се удължава от 20 на 30 дни

vesito

73-годишната Баба Стойна: 6-има полицаи дойдоха да ме плашат!

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.