Заради системен вандализъм! Слагат камери на училище в благоевградско село

Училището в благоевградското село Бело поле е постоянен обект на вандалски прояви. Въпреки че от години в сградата не се провеждат занятия, непълнолетни младежи влизат редовно и вече са изпочупили голяма част от прозорците.

А сградата е била с нова дограма, защото кметът на селото е имал идея да я превърне в детска градина.

Кметът Иван Стойчев е хващал многократно децата, разговарял е с родителите им  – резултат обаче няма.

То стана тотален вандализъм вътре. Аз ги изгоних децата преди няколко дни, родителите започнаха да ми се обаждат: Защо си ги гонил, защо си подчукнал това дете – защо правя така! Какво да се направи„, разказва пред  Bulgaria ON AIR Иван Стойчев.

За вандалските прояви са уведомени кварталният полицай и инспектор от Детска педагогическа стая.

„То е чупено с камъни отвън, разбиване са мрежите, ето ги горе стъклата, бяха всички здрави – двоен пакет. Знае се кой – те си казват –говорих с родител на това дете, което е счупило мивката и им казах: Поемаш щетите и за майсторите, и за мивката, ще им дам фактура“, категоричен е кметът Стойчев.

Училището не функционира от 12 години. В сградата има стари документи и прибори, които се използват за местните събори. Въпреки това, дограмата на сградата е подменена, защото има идея първият етаж да заработи като детска градина.

Следващата стъпка, която ще предприеме кметът е монтиране на камери за наблюдение.

Свързани новини

Прокуратурата проверява случая с починалата от COVID-19 бременна жена

vesito

/Видео/ Хладнокръвна българка – майка на три деца, приземи успешно самолет на „Хийтроу“ насред жестоката буря

vesito

Хората ще дават заеми като банка

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.