Заради войната в Украйна: Фермери искат нов срок за компенсации

Фермерски организации настояват в писмо до земеделското министерство да се отвори нов прием по мярката за извънредно подпомагане на земеделците заради войната в Украйна. Те искат той да важи само за хората, които не са подавали заявления при първия прием, предаде БНР.

Сроковете за кандидатстване при него бяха твърде кратки, каза за БНР Димитър Митев от Национална Био Асоциация

„Нямаше добра информационна кампания от страна на министерството на земеделието и структурите му по места. Много дребни и средни земеделски стопанства, които не членуват в браншови организации не бяха запознати с това подпомагане.

Поради тази причина ние искаме допълнителен прием, за да може повече земеделски стопани да могат да кандидатстват и да се възползват от помощта.

Нашето желание е поне до 15 декември да може да се кандидатства повторно, за да може да кандидатстват земеделските стопанства. Този срок все пак е съобразен с приключване на финансовата година в държавата, за да могат да им бъдат изплатени средствата до края на финансовата година“.

Писмото с искане за повторно отваряне на мярката за помощ на земеделците, засегнати от войната в Украйна , е подписано и от Национален съюз на градинарите и Асоциация на овощарите в България.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Идва време за разрешаване на корпоративните дългови проблеми

Regiona

Борисов: Ако болниците изнемогват, ще наложим ограничения

vesito

ПРОВЕРКА НА „ТЕЛЕГРАФ“: Затвориха стената само на хартия след падането на дете от 6 метра в мола!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.