Започва обучение от разстояние във всички училища в Пиринско, шеговит правилник забранява ставането до тоалетна

От понеделник 16-и март във всички училища започва обучение от разстояние в електронна среда. Това съобщи началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов в обръщение до учениците, родителите и педагогическите специалисти от област Благоевград.

„Времето, което за съжаление обстоятелствата налагат да прекарате вкъщи, е изключително важно и наложително да използвате за продължаване процеса на обучение и образование – за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще организират от разстояние в електронна среда. Бъдете съзнателни, отговорни и мотивирано поддържайте обучителната си активност, като се упражнявате с подкрепата на учителите и самостоятелно.
Изключително важно и задължително е да ограничите максимално достъпа си до обществени места и физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства”, пише в обръщението.

Междувремено в социалната мрежа се публикува и шеговит „правилник за организация на обучението в институциите на образователната система“:

С въвеждането на онлайн обучения ЗАБРАНЯВАМ:

1. Ставане до тоалетна
2. Присъствие на всякакви домашни любимци
3. НЕ СЕ приемат извинителни аргументи като: готвя, ям, простирам, пера…
4. Всяко прекъсване на интернет връзката се брои за напускане на часа или закъснение ½
5. Облекло по пижами, джапанки, чехли, гащи
6. Подсказванията от родител се санкционират със съобщение до родител
7. Изпращане на снимки, гифчета, видео със животни, цветя, сърца и други вътрешности
8. НЕ СЕ приемат отсъствия по домашни причини, все пак сте си дома
9. Всяка домашна работа от учител да се преименува на „работа в клас“
10. Пушенето в прилежащите части на мобилното устройство води до скайп среща с родител и психолог за налагане на санкция
11. Приобщаващото образование да позволи на учителите да навиват аларми на учениците дистанционно, за да не отпаднат от системата, а после да бъдат издирвани на адрес

Този Правилник ще бъде ъпдейтван своевременно!

Свързани новини

Извиха се опашки пред аптеките в Благоевград

vesito

Благоевградчанинът Димитър Калайджиев изпълни обещанието си към Веселка

vyara

Избраха съветника д-р П. Янкулски за председател на Ковид комисията към ОбС- Благоевград, категоричен: Трябва да влезем в роля и да сме в помощ на гражданите!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.