Започва новата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Тридесет школи, от които шест нови, отварят врати през новата учебна 2023/2024 година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата (ЦЛТРДБ) на Благоевград. Това обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Благоевград директорът на центъра Богдана Костадинова на прага на новата учебна година, която стартира официално на 2 октомври от 17:30 часа на площад „Народни будители“.

Новите школи са по: аритметика и скоростно смятане, автентичен фолклор, гайда, акордеон и керамика. Ориентираме се към нови школи по интересите на децата, особено по време на Лятната академия, която организираме, разказа Богдана Костадинова. Тя посочи, че в началото на учебната година в ЦЛТРДБ има записани повече от 1400 деца, като до края на ноември се очаква броят да нарасне.

На пресконференцията днес присъстваха зам.-директорът по учебна дейност д-р Александра Ковачева и ръководителят на школа „Публични изяви“ Стоян Веселински. Свободата и творчеството е което привлича децата в Центъра, посочи Веселински. По думите му преподавателите в различните школи имат свобода при методите на преподаване, а децата, след натоварения учебен ден, чувстват школите не само като място за обучение, но и за разтоварване и наистина личностно развитие.

Ключови в привличането на млади хора са средата и екипа, каза зам.-директорът на ЦЛТРДБ д-р Александра Ковачева. Тя посочи, че през следващите седмици, наред с уроците в самите школи, Центърът предвижда редица прояви, сред които панорама на университетите, ИТ състезание, конкурс и рецитал за ученици от пети до дванадесети клас, посветени на Деня на народните будители 1 ноември. /БТА

Свързани новини

Пребиха зверски 45-годишен благоевградчанин пред табак на бул. “Джеймс Баучер”. Мъжът е в реанимация

vesito

Кандидатът за кмет инж. Румен Томов с дългосрочна програма за развитието на община Благоевград

vesito

Катастрофа край Железница затруднява движението по Е79

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.