Започва дарителска кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделение

На пресконференция днес кметът на община Благоевград Илко Стоянов и изпълнителният директор на „МБАЛ – Благоевград“ АД д-р Огнян Митев отправиха апел към благоевградчани да се включат в дарителската кампания за ремонт на покрива на инфекциозно отделение.
Лечебното заведение за болнична помощ „МБАЛ – Благоевград“ АД е акционерно дружество с търговска дейност, финансира се от Националната здравноосигурителна каса и получаваните финансови средства са недостатъчни за покриване на разходите.
Кметът Илко Стоянов поясни, че се налага да подкрепим и помогнем на болницата в създалата се ситуация с разпространение на коронавирусна инфекция. Акцията по дарение е превантивна мярка.
„Трябва да предприемем бързи действия с подсигуряване на необходимите условия за лежащо болни, предвид пандемичната обстановка в страната и идваща нова вълна на коронавирусна инфекция.“ – заяви кметът Илко Стоянов.
В МБАЛ – Благоевград се лекуват пациенти с инфекциозни заболявания не само от община Благоевград, но от цялата Благоевградска област, включително и от съседната Кюстендилска.
Болничният директор д-р Огнян Митев също апелира за подкрепа от обществеността и заяви, че е започната процедура за ремонтни дейности, необходимите средства са близо 80 000 лв.
Дарителската сметка на МБАЛ – Благоевград е посочена на сайта на болницата –> http://www.mbalblagoevgrad.com/

Свързани новини

Успех! Осем от осем внесени проекта са одобрени за училищна спортна инфраструктура в община Петрич

vesito

Поради ремонт: Спират водоподаването на село Черниче

vesito

Задигнаха пари от хранителен магазин в „Еленово“

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.