Започва възстановяването на далекопроводите, засегнати от бурята в Бургаско

Започва възстановяването на далекопроводите в района на Бургас, които бяха съборени след мощната буря в събота.

Електрозахранването е възстановено във всички населени места, където е необходимо с алтернативни източници. Те, обаче, не могат да издържат по-голяма консумация. Възстановяването на далекопроводите ще отнеме поне два месеца. 

Дванайсет са падналите в района на Бургас стълбове. Аварийните екипи на държавните и общинските институции работят денонощно, за да може максимално бързо да се преодолеят трудностите в критичните участъци. 

Много доброволци активно участват в дейностите по почистването на училищни дворове, детски градини, улици, паркове.

Най-голямо затруднение на аварийните екипи създават падналите върху пътната инфраструктура и в училищните дворове и детски градини дървета, електрически стълбове, пречупените билбордове, откъснатите фасади от сгради и покривни конструкции. Много са нанесените материални щети от паднали дървета и стълбове върху автомобили и къщи на частни собственици. 

Остава обявеното частично бедствено положение в Поморие и Бургас.

Започва и описването на шетите от бурята, при която пострадаха над 1000 декари лозя.  

Земеделските производители ще бъдат подпомогнати чрез държавната помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични събития, приравнени на природно бедствие. Заявления могат да се подават в рамките на 10 дни.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Войната в Украйна | Ядреният залог на Путин

Regiona

682 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Болница дава 4000 лева заплата и общинско жилище за лекар – кандидати няма

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.