Задължителна ваксинация и в други сектори обмислят в Гърция

Отворена остава възможността за разширяване на задължителната ваксинация срещу COVID-19 и в сектора на общественото хранене, както и в полицията и силите за сигурност. Това каза гръцкият алтернативен министър на вътрешните работи Стелиос Пецас пред телевизия Скай.

„Що се отнася до други категории като общественото хранене, въпросът за задължителната ваксинация остава отворен, но до голяма степен с оглед на настъпването на есента той ще бъде решен от пазара сам по себе си. Преобладаващият процент от служителите, ще бъдат ваксинирани, защото работодателите няма да искат да рискуват джоба си, а заетите – работата си“, допълни още Пецас.

По отношение на тези, които отричат ваксините, Пецас заяви, че делът им е между 12 и 14 на сто и те няма да бъдат убедени, но и няма да попречат на изграждането на стена от имунитет в обществото.

„Въпросът е да бъдат убедени колебаещите се. Беше раздут един дребен, изолиран случай, който се ограничава до здравния център „Паламас“ и който няма разклонения. Около 6 милиона гърци са се ваксинирали, а в „Паламас“ има 33 случая, които са свързани с лицето, което е извършило злоупотребата“, заяви Пецас.

Източник: Труд

Свързани новини

Великобритания започна масовата ваксинация. 90-годишна получи първата доза

vesito

18- годишен младеж се преби с мотор край Логодаж

bilyana

Ето какво ще бъде времето във вторник…

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.