Загадка, която взриви мрежата и побърка потребителите (СНИМКИ)

Една добра гатанка може да накара всекиго да загуби съня си, търсейки отговора ѝ. Въпреки това много хора са запалени по ребусите и с интерес се хвърлят към всяко предизвикателство за ума, за да проверят способностите си и да изострят сетивата си. Логика, наблюдателност и концентрация са само част от уменията, които човек придобива докато си блъска главата над някои такава задача.

Предлагаме ви една такава загадка, която взриви социалните мрежи.

На илюстрацията по-долу има 4 чаши, всяка от които е обозначена с номер, а над тях има кана, пълна с кафе, която трябва да ги напълни.

Докато кафето се излива от каната, надвиснала над чашите, то минава по лабиринт от тръби.

До тук добре, но ето я и трудната част.

Въпросът е: Коя от чашите ще се напълни първа?

Първите две чаши имат по-къси тръби от другите две, така че вероятно сте се изкушили да мислите, че първо ще се напълни чаша номер 4, а после 9, 7 и 5. За съжаление това не е правилният отговор.

Такива гатанки обикновено изискват мислене извън рамката. Може да се изкушите да мислите, че отговорът ще бъде, че всички чаши ще се напълнят с кафе едновременно. Съжаляваме, но и това не е правилният отговор.

Можете също така да предположите, че може би няма достатъчно кафе, което означава, че някоя от чашите няма да се напълни с кафе. Става по-топло, но нека просто кажем, че и това не е верният отговор. Никога не сме уточнявали колко точно кафе има първоначално.

Ако не сте успели да се справите сами с намирането на отговора, то ето го и него:

Не е сложно. Просто погледнете внимателно илюстрацията отново.

Верният отговор е, че първо с кафе ще се напълни чаша номер 5. Това е така, защото всички останали чаши няма да се напълнят с горещата напитка, защото тръбите, водещи до тях, са блокирани в даден момент.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Фенове недоволни от Гери-Никол (СНИМКИ)

Regiona

Антитела на лама борят коронавируса

Regiona

Рецепта на деня: Торта „Малаков“

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.