Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок №18 в кв. „Струмско“

Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок в кв. „Струмско“, кметът Илко Стоянов се срещна с хората, живеещи в сградата
Ремонтните дейности по опожарения бл. №18 в кв. „Струмско“ вече са финализирани. Кметът Илко Стоянов се срещна с хората, живеещи в сградата, като заедно направиха оглед на ремонтираните части на зданието.
„Благодарим за подкрепата, която ни оказвате през цялото време. Осъзнаваме, че благодарение на нея блокът е ремонтиран и годен за живеене. Сами нямаше как да се справим или поне не за това време“, коментираха хората.
От своя страна кметът Илко Стоянов подчерта, че резултатът е налице най-вече заради общите усилия и огромната вълна от съпричастност на обществото след възникналия пожар.
„Справихме се заедно. Пътят, който извървяхме не беше никак лесен, но в края на краищата сега имате обновени и укрепени домове. Вярвам, че лошото вече е минало“, коментира кметът Стоянов.
Сред извършените дейности след възникналия пожар са обследване, укрепване на компрометирани елементи, в това число и плоча, ремонт на общи части, смяна на ел. инсталации, шпакловка, смяна на дограма, боядисване и много други.
Припомняме, че непосредствено след пожара през м. декември 2021 г., кметът на Благоевград предприе спешни мерки за оказване на помощ на засегнатите хора.
Бяха организирани и благотворителни кампании. По настояване на кмета Стоянов Министерски съвет отпусна и близо 200 000 лева, които бяха насочени за проектиране и възстановяване на сградата.
От момента на възникване на пожара Община Благоевград оказва непрекъсната подкрепа на нуждаещите се хора от засегнатия блок. Заявилите желание семейства бяха настанени в жилища от резервния фонд на Общината. Беше назначена и външна експертна комисия за оглед, освен това бяха закупени и необходимите телескопични подпори и същите бяха монтирани безвъзмездно. В края на 2021 година кметът Илко Стоянов преведе и средства от заплатата си в помощ на засегнатите семейства.

Свързани новини

Великденско настроение в община Струмяни

vesito

/Видео/ Таланти от Благоевград: Младежите от група 4 Teens от Presto спечелиха журито на България търси талант

vesito

Баба Александра Чакърова от Банско навърши 100 години

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.