Забраняват риболова от днес, вижте къде е разрешен в Благоевградско!

Изпълнителният директор на Агенцията по рибарство и аквакултури д-р Галин Николов призова за отговорен риболов по време на извънредното положение.

„В това понятие е добре да се включи и това рибарите да не се събират повече от двама и на големи групи, обясни той. – По принцип отговорният риболов означава да се лови риба в рамките на закона.“

Според Николов издаването всяка година на заповед за забрана през размножителния период не е необходимо, тъй като е регламентирано, че от 15 април до 31 май не трябва да се ходи за риба. И тази година обаче ще има заповед, която ще разрешава на любителите на въдиците да ги хвърлят на определени места по време на забраната.

В заповедта са посочени водните обекти на територията на страната, в които е разрешен любителският риболов през периода на забраната.

За Благоевградска област това са:

–        баластриерен водоем Проевски -над моста за село ПОкровник, от левия бряг на река Струма, цялото водно огледало.

–         водоемът “Попарица” – село Блатска, община Хаджидимово.

–         водоемът “Помпата” – село Първомай, община Петрич.

–         първият водоем до завода за релета в село Баня, община Разлог.

–         язовирът „Бели брег“ край град Сандански.

 

 

Свързани новини

Благотворителен коледен базар се проведе в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

vesito

Мобилен екип утре ваксинира в селата Българчево, Дренково и Марулево

vesito

Банско в очакване на британските туристи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.