Забраниха на КАТ да се крие в храстите

Полицаите от КАТ имат заповед да стоят само на видими места край пътя със своите камери и служебни автомобили. Същото е разпоредено и на патрулите от “Охранителна полиция” и всички останали служби от МВР, които изпълняват контролни дейност по пътищата. Това твърди служебният вътрешен министър Бойко Рашков в писмен отговор на питане от депутата от “Демократична България” Мартин Димитров.

Разпореждането на служебния МВР шеф било издадено още на 18 юни. В него на катаджиите техните началници се заповядва още “да не извършват “безцелни” проверки”, а граждани и автомобили да бъдат спирани и проверявани само по закон. На униформените е разпоредено също да се отнасят с уважение към гражданите при спазване на етичните норми, а в случай, че засекат водачи с рисково поведение, трябва да извеждат от трафика техните превозни средства.

Важно част от отговора на Рашков е също, че на КАТ е разпоредено не само да слагат на видно място край пътя камерите, с които снимат за превишена скорост, а и устройствата да се разполагат на места с концентрации на пътно-транспортни произшествия – нещо за което “Труд” настоява от юни 2017 г., когато по идея на бившия депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов бе премахнат пътен знак Е24, че скоростта в района се засича от камери.

Ако катаджиите не спазват разпорежданията, те са заплашени от дисциплинарни наказания. За нередности шофьорите могат да съобщават в структурите на МВР, по пощата, по мейл, на тел. 112 или на откритата телефонна линия 02/982 22 22. Всички сигнали се регистрират и проверяват от съответния компетентен орган, пише още Рашков.

Източник: Труд

Свързани новини

Обединеното кралство с жестока секира за визите на българите

bilyana

Стотици похапнаха курбан за здраве на Голяма Богородица в Лешко

vesito

Млада гимнастичка от Благоевград с положителна проба на коронавирус

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.