Жители на 5 села откъснати от Благоевград, искат свободен достъп

Жителите на няколко благоевградски села недоволстват заради полицейския пост, който блокира достъпа до Благоевград. Те казват, че хората от други населени места в общината свободно пътуват до областния град, където могат да си купят лекарства и хранителни продукти.

В поредния ден от блокадата на Благоевград мерките контролните пунктове за пътуване се прилагат с пълна сила. Жителите на селата Покровник, Падеш, Лешко, Габрово и Дебочица обаче няма как да влязат в града, ако нямат специална декларация.

„Днес още не, но до утре ще трябва да си купя мляко, памперси, защото в Покровник не се продават. Няма как да ни спрат да излизаме, при положение, че само ние сме затворени. Не мога да го приема, не знам“, казва Милена Равначка.

След като бяха върнати от полицейския пост, хората от селото побързаха да вземат бележка от кметството.

Жителите на благоевградските села Бело поле и Рилци минават свободно по Е-79 и се прибират безпрепятствено по домовете си, защото не се налага да минават през КПП-то на изхода на града.

Днес стана ясно, че поставения пропускателен режим за жителите на село Покровник остава. Кметът на селото Недко Ангелов каза за БНТ, че е на разположение за всички желаещи да получат документа, в който трябва да опишат причините за напускане на населеното място и влизането им в града.

Свързани новини

Пенсионерките от община Банско празнуваха 8-ми март

vesito

Ще бъдат ли опазени ромските махали от заразата?

desi

Разследват Божков за убийството на хазартния бос от Благоевград Йордан Динов и атентата срещу Манол Велев?

vyara

1 коментар

Уточнение 24.03.2020 15:09 at 15:09

Такаааа. 70 000 човека,които живеят в Благоевград, са затворени в града и приемат мярката с разбиране, а 2-3 хиляди от околните села са „недоволни“: за винетки, за градски транспорт, за карантина…Хайде да проявим съзнание и гражданска отговорност!

1

1
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.