Жители на пламналото от коронавирус село пренасят заразата в Гоце Делчев

Увеличава се броят на хората от община Сатовча, заразени с коронавирус. Огнището в село Осина се разраства. Заради облекчаване на забранителните мерки, вече има пренасяне на заразата и в други населени места, алармират лекари от района. Първите десет случая на дали положителни проби с PCR-тестове в село Осина бяха регистрирани преди три дни. От изследваните контактни лица има нови заразени. По информация от местни лекари, те са три пъти повече от обявените тази сутрин 4 нови случая. Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов също потвърди пред БНР това. В инфекциозното отделение на общинската болница в град Гоце Делчев са настанени 7 човека.

Над 30 жители на село Осина са под карантина. Лекари алармираха, че има опасност от пренос на коронавируса, тъй като част от хората са се преместили в жилищата си в град Гоце Делчев, от страх да не се заразят. Положителни тестове са регистрирани и в съседни населени места. Масовото изследване на екипи от РЗИ-Благоевград в района продължава. Към момента няма решение за карантиниране на селото.

Свързани новини

Лично мнение! Бивш учител от Благоевград написа отворено писмо до Бойко Борисов. Как да обичам врага си?

vesito

Община Банско в подготовка за зимата

bilyana

С луд купон „Танцова магия“ отпразнува втори рожден ден

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.