Жители на Петрич сигнализират за опит за измама с името на ЧЕЗ

Клиенти на ЧЕЗ сигнализираха за опит за измама, в който измамници се обаждали по телефона от скрити номера на жители на Петрич и злоупотребявали с името на компанията.

ЧЕЗ предупреждава своите клиенти, че не събира по телефон лични данни или данни за електромерите. Служителите на ЧЕЗ при никакъв повод и по никакъв начин не се обаждат от скрити номера и не събират пари в брой извън определените за целта места – в пощенските клонове, в касите на „Изи пей“ и „Фаст Пей“ е-Пей и по банков път.

Всеки служител на ЧЕЗ е длъжен при поискване да се легитимира със своята служебна карта, която съдържа трите имена, длъжността и снимка. На гърба й има телефонен номер, на който клиентите могат да проверят самоличността на служителя. При отказ да се предостави картата, потребителят има право да поиска съдействие от полицията.

ЧЕЗ призовава при всяко съмнение за злоупотреби, корупционни практики и други нередности, потребителите да се свързват с органите на МВР.

Свързани новини

Председателят на ОбС Андон Тодоров свиква извънредно заседание при закрити врати за важни точки

vesito

Почина дългогодишна преподавателка в ЮЗУ

vesito

Изолираха британчето с коронавирус в Банско

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.