Ето къде да проверим колко е силна защитата ни срещу коронавируса

След прекарана инфекция или след ваксинация срещу COVID-19, човешкият организъм изгражда защита срещу повторна “среща” със SARS-COV2. Тя се получава чрез изграждане на клетъчен имунитет и антитела, които циркулират в кръвта ни и “посрещат” нашественика. Антителата се синтезират в клетките и е важно да сме наясно, че те “знаят” срещу какво да ни пазят.

УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” разполага с модерно оборудвана Лаборатория по клинична имунология. В нея по няколко метода се изследва какъв е статусът на имунитета по отношение на SARS-COV2, съобщиха от лечебното заведение.

Лабораторията по клинична имунология е акредитирана и сертифицирана за извършване на имунологични изследвания, което гарантира качеството на изготвения анализ.

Специалистите на болница „Пирогов“ извършват следните изследвания за готовността на организма да посрещне нова инфекция:

Антитела: 

– ВИРУСНЕУТРАЛИЗИРАЩИ anti-SARS Cov2 RBD IgG

Чрез този метод специалистите ни определят функционалната активност на антителата или до каква степен те могат да бъдат ефективни срещу нова инфекция.

– anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG, IgM и IgA, чрез ELISA

Експертите казват, че този метод е с висока чувствителност и с голяма точност показва нивото на защитеност.

– anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG и IgM чрез хемилуминисценция

Предимството на този метод е бързината, с която дава резултат.

Клетъчен имунитет:

– Оценка на SARS Cov2 специфичен клетъчен имунитет след ваксиниране и преболедуване

В зависимост от методологията, която сте избрали, резултатът от кръвното изследване можете да получите или в същия ден или в рамките на 4 дни след вземане на пробата. Възможност да бъдете изследвани имате всеки делничен ден от 07:30 до 14 часа.

Можете да получите както обща оценка на състоянието на имунната си система чрез изследване на антитела и клетъчен имунитет, така и да бъдете консултирани от клиничен имунолог.

След проведеното изследване, може да ви бъде издаден и съответният сертификат за пътуване в чужбина.

Повече информация можете да получите на телефон 02 9154 236

Източник: Труд

Свързани новини

С каква техника разполага българската противовъздушна отбрана

vesito

/Видео/ Съдове и прибори от фурнир от бреза – алтернатива на пластмасовите

vesito

За довиждане! Томов иска нов заем 1,5 млн.лв. по примера на предишния
Томов взима кредит без да пита дори и председателя на читалището Васил Новоселски

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.