Ето коя е българката, задържана за „ало“ измами в Гърция

Гръцката полиция обяви самоличността на жената от България, която участвала в група за телефонни измами в Гърция.

Членовете на групата се обаждали на възрастни хора и съобщавали за катастрофа на техен роднина, като искали пари. Извършителите успели при три отделни случая да получат от жертвите си общо 120 хиляди евро.

Българката беше арестувана на 13 юли в Янина, току -що беше получила 12 200 евро от възрастен мъж, измамен, че детето му е претърпяло тежка катастрофа и се подлага незабавна операция.

Според данните, разпространени от полицията, обвиненията са повдигнати срещу Ани Христова Пенева  родена на 3 февруари 1967 г. в България.

Срещу нея е образувано дело за участие в престъпна организация, измама и опити за измама. От отдела за защита на собствеността на охраната на Солун беше установено, че същата е получила по -рано от друга възрастна жена чанта с 14 000 евро и златни бижута.

Разследването разкри, че 54-годишната българка е била един от тримата членове на организация, ръководена от друг българин, който се обаждал на възрастни хора, представящи се за лекар, и се опитвал да ги убеди незабавно да дадат пари за операция на роднини, със сериозен риск от ампутация. Друга българка играела ролята на „дъщеря“ на жертвата, молейки възрастните хора да платят.

Само през последния месец 54-годишната е присвоила 9 000 евро от възрастна жена в Трикала, докато другите членове на бандата са получили 8400 евро от три възрастни жени в района на Фера, Александруполис, и 2500 евро от друга възрастна жена в Неа Мудания, Халкидики.

Източник:Труд

Свързани новини

ЦИК обяви официално кои партии и коалиции отиват на изборите

desi

Загина шофьор на камион

vesito

Скача цената на такситата в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.