Ето какво реши ОбС-Благоевград днес

Нов общински съветник положи клетва по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград. Това е Асен Кайнакчиев от ПП „Глас народен“. Той зае мястото в Общински съвет Благоевград, на д-р Теодор Велчев, който бе назначен за управител на СБАЛО „Св. Мина“.

Заседанието продължи с попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет.

Асен Кайнакчиев става член на Комисия по здравеопазване към местния парламент.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков предложи в дневния ред да влезе като извънредна точка предложението на кмета на община Благоевград Илко Стоянов, относно даване на съгласие за искане на безлихвен заем от централния бюджет, който е в размер на 807 хил. лв. Заемът трябва да бъде върнат в срок до 31 декември 2022 година.

След кратки дебати и проведено гласуване общинските съветници дадоха съгласието си за изтеглянето на нов безлихвен заем от страна на Община Благоевград. Предложението бе подкрепено от 37 общински съветници.

Във връзка със сложната пандемична обстановка в страната и борбата с коронавируса, от трибуната на местния парламент, общинският съветник д-р Павлин Янкулски, отправи апел към съгражданите си да се ваксинират срещу COVID-19.

По думите му през последните няколко години пандемията от този вирус е преобърнала света, в който живеем. Наложило се е да се откажем от нормалния начин на живот, за да може да опазим себе си и семействата си.

“Днес, ваксините срещу вируса са нашия лъч надежда – да бъдем заедно, живи и здрави! Само чрез ваксините имаме шанс отново да живеем нормално без страх!

Д-р Янкулски информира, че, за да се създаде колективен имунитет, е необходим голям брой на ваксинации, а това ще доведе и до прекъсване на веригите за предаване на инфекции.

“Ваксинацията е личен избор, но ако искаме да бъдем част от обществото, нека бъдем отговорни към себе си и останалите! Нека се защитим по единствения възможен начин – чрез ваксините срещу COVID – 19!”, допълни още той.

Общинските съветници дадоха съгласието си и по двете предложения на Кмета на община Благоевград, касаещи създаване на Общинско предприятие „Чистота Благоевград“ и Общинско предприятие „Озеленяване Благоевград“.

Местният парламент одобри предложение за изработване на Подробен устройствен план (ПУП) по няколко предложения от Кмета на община Благоевград.

Съветниците се произнесоха и относно редица предложения за предоставяне на земеделски земи от общинския поземлен фонд за възстановяване на собственост по реда на §27, ал. 2 от ПЗР към ЗИД на ЗСПЗЗ.

На редовното заседание на Общински съвет Благоевград днес бяха гласувани 33 решения.

Свързани новини

Рецепта срещу скуката на семейство от Петрич: Палатка в хола и кулинарни изкушения

desi

Част от живущите от 1 до 3 етаж в изгорелия блок 18 в кв. „Струмско“ се прибраха в жилищата си

vesito

Общинските съветници приеха бюджета на община Банско за 2021 година

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.