Ето иманяря Светлин Хлебарката, намерил смъртта си във Врачанския Балкан

Вече е ясно какво е правил в Балкана 38-годишният врачанин Светлин Димитров-Хлебарката, който падна по нелеп начин в пропаст недалеч от почивната станция на АЕЦ „Козлодуй“, съобщава агенция BulNews.

Дупката носи името „Невестина пропаст“ заради легендите, които я свързват с турското робство. Тя не е единствената в планината. Врачанският Балкан е осеян с множество понори, за които се говори, че са погълнали доста хора през годините на Прехода.

Преди няколко дни Светлин Хлебарката намерил на това място в планината два златни пръстена. Мъжът, който работи като охранител в местната фирма „Елит тийм секюрити“, разказал за находката на един от шефовете си – Тихомир Иванов, и решили заедно да се върнат на същото място и да ровят за скрито съкровище. Двамата с брат си Лъчезар ръководят охранителната фирма, която е регистрирана на името на майка им. В града са известни като Мозъците.

Така вчера в следобедните часове двамата се качили в Балкана и отишли там, където били извадени двата пръстена. След като стигнали, Хлебарката поискал да покаже на шефа си колко дълбока дупка има наблизо и като доказателство решил да хвърли камък в нея. Приближил се до ръба, но в момента, в който замахнал, се подхлъзнал и тръгнал да пада. С последни сили се опитал да се задържи, но не успял и полетял в пропастта.

Тихомир Иванов веднага подал сигнал на тел. 112 и изчакал на място пристигането на полицията и планинските спасители. Малко по-късно при него пристигнали брат му Лъчезар и няколко фирмени охранители.

Късно снощи спасителният екип от София се спуснал в дупката, която била с диаметър около 3 м и извадил тялото на Хлебарката. За съжаление той е загинал на място заради получените травми, несъвместими с живота.

Днес трябва да бъде извършена аутопсия на загиналия охранител.

Прави впечатление, че някой упорито се опитва да скрие връзката на Хлебарката с охранителната фирма, след като една от националните телевизии съобщи, че загиналият и негов приятел уж работели на близките бунгала и решили да се разходят в планината, а това е лъжа. Самото иманярство е престъпление според Наказателния кодекс и повдига много въпроси за присъствието там на един от шефовете на охранителната фирма.

Тази история със сигурност ще запали десетки мераклии от страната да преровят района на инцидента. Вероятно ще се наложи археолози от Историческия музей във Враца спешно да започнат работа в Балкана, тъй като има реална опасност съкровището, ако наистина има такова, да бъде прибрано от иманярите.

Това не е първият случай търсачи на съкровища да си отиват по такъв начин.

Преди около 15 години иманяр падна в дълбока понора край Божия мост при издирването на заровено имане. Във Враца се говори за още няколко случая, в които хора са отишли да копаят в Балкана и не са се върнали, а всичките са изчезнали в райони с дълбоки дупки.

Свързани новини

Кметът на Белица Радослав Ревански: Няма да убиваме мечката

vesito

Пак сме първи в регистъра! 35 нови случая на коронавирус в Благоевградска област

vesito

Заразата си отива! 15 нови случая с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.