Емоции и сълзи! С кръшно хоро 130 абитуриенти приключиха обучението си в Гимназия по икономика в Благоевград

С училищен кръг на задружието под формата на кръшно хоро и последен час на класа 130 абитуриенти приключиха своето обучение в Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев” в Благоевград. С оглед на пандемичната обстановка церемонията по изпращането на випуск 2021 бе по-кратка, но за сметка на това изпълнена с емоции. В строя застанаха само дванадесетокласниците, които директорът Ася Бояджиева поздрави с мили думи.

От името на абитуриентите думи на благодарност и признателност към учителите отправи отличничката на випуска Румяна Котевска от 12 „а” клас, която е със среден успех 6.00, избрала е за втора матура държавен изпит за придобиване степен на професия, а след отличното представяне на състезания вече е приета студентка в УНСС.

След церемонията по изпращане знамето на ПГИ дванадесетокласниците и учителите им оформиха училищен кръг на задружието и под звуците на „Бяла роза” извиха кръшно хоро, последвано от час на класа. Така със скандирания и отброявания от 1 до 12 абитуриентите от 5-те паралелки влязоха по класните стаи, а репортер на „Струма” запечата последния час на 12 „а” и класния им ръководител – учителката по физическо възпитание и спорт Биляна Дончева.

Отличничката на випуска Румяна Котевска с класната си Биляна Дончева

Много емоции имаше и е в 12 „г”. Учениците бяха изненадани с оригинални поименни грамоти от учителката си по химия Душка Станковска, която е била техен ръководител до 10-и клас, и си  направиха обща снимка за спомен и с настоящата си класна Гергана Гошева,пише струмабг.

На финала в приповдигнато настроение дванадесетокласници „загряха” за предстоящото отпразнуване на завършването си и с усмивка  споделиха, че наред с матурите се вълнуват и за бала, още повече че на 23 май първи по червения килим ще дефилират именно абитуриентите на Гимназията по икономика, които ще дадат старт на четиридневните фиести в Благоевград.

Свързани новини

Бизнесмен от Благоевград загуби битката с коронавируса

vesito

Търговците на закрития пазар пред фалит! Молят ОбС-Благоевград за реакция

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 26.04-29.04.2021 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.