Емил Костадинов: БСП е на дъното, разделено и съсипано!

/Поглед.инфо/ Пиша тези редове, защото все още се надявам, че класовите инстинкти и чувството за самосъхранение в БСП не са безнадеждно атрофирани и дълбоките й корени в българското общество ще й помогнат да превъзмогне и отстрани това чуждо и патологично за нея външно тяло от собствената си снага.

Но и с разбирането, че тази жена и нейният поход по овладяването и подмяната на партията не бива да бъдат подценявани!

Защото отдавна вече въпросът е екзистенциален и Нинова не е важната! БСП е важната! Въпросът от дълго време вече е „или БСП, или Нинова”! Ето защо трябва да бъде свалена от вълка овчата кожа и да демаскираме неговата същност!

Нинова умело използва заложения в БСП инстинкт да бъде съхраняван нейният лидер и проблемите да не се експонират в тяхната драматична дълбочина. Това обаче вече причини сериозни и страхувам се, непоправими поражения на партията. Съдбата на общия дом, БСП, стана безразлична на неговите обитатели, изпаднали в дълбока социална кома.

Ето защо считам, че не бива да мълчим и се примиряваме!

♦ По-голям саботаж във вътрешното пространство на БСП не е имало през цялата й история! Изисква се голям майсторлък, манипулативност и безогледен цинизъм, за да откраднеш такава партия. Идвайки практически от нищото! Ето защо тази жена не бива да бъде подценявана!

♦ Очиизваждащи са вече свидетелствата и предстои те да се множат, че Нинова не иска любов към нея. Тя изисква кучешка преданост! И понеже самата тя е предател (на други каузи, към които се е подвизавала), тя не вярва на никого и прави чистка след чистка, от горе до долу!

♦ Отношението й към Бойко Борисов е амбивалентно. Тя много добре знае, че той никога няма да хареса такава жена и това я кара да негодува още повече.

Нинова и Борисов много си приличат, дори и по политическа кариера. Трябва да бъдат отчитани и идентичните черти на характерите им, и политическото им поведение.

Само дето той си направи партия, а тя открадна нашата, но чужда за нея партия! С невероятен плонж при това от синьото към червеното. В преследване и реализиране на поредния си бизнес проект! Заедно с нейните аниматори!

Тя дойде отвън и не само това – тя направи чистки, каквито нито Вълко Червенков, нито Тодор Живков са правили! Добре за всички е, че днес Белене не съществува!

Факт е, че Бойко Борисов направи партия, излизайки от нищото, от абсолютните политически низини, от кота нула и тази му партия, която е абсолютна патология, печели няколко пъти властта. Дори при подадени от него оставки. Страхувам се, че предстои по някакъв начин още веднъж да я спечели, благодарение не на собствената си политика, а на политиката на най-големия й опонент БСП, обезкървена и изтощена от лидерката. Което също е нещастие за българския народ.

♦ Нинова съсипа БСП и продължава методично да я изстисква и унищожава, което е огромна беда за България. Техноимпекс се оказва само една малка игричка, една дребна репетицийка, след като Йордан Соколов я инсталира в политиката! Но са важни и тези, които по-късно я инсталираха начело на държавния интерес в „Пловдивски панаир” и „Булгартабак”! Тя методично и решително къса и ще продължи да къса опашките си към тези конструкции, така както Борисов направи с голяма част от „светлото си минало“!

♦ Нинова бе инсталирана в БСП не по зова на кръвта, още по-малко по силата на битието. Разбира се, тя стана член на БСП не и по интелектуален път. Това, както безспорно е извстно, за нея не бе духовен избор, а поредното й бизнес решение!

♦ Последователно в четиригодишния си разрушителен период начело на партията, тя преместваше фокуса на външния и вътрешния дебат към съседни, не собствени територии, внушаваше измислени външни заплахи, за да може, когато се внуши, че тези външни заплахи са изчерпани, неизбежно оръжията да бъдат насочени към „вътрешните заплахи” и „вътрешния враг”.

Показателни са наложените лично от нея продължителни и много удобни за Борисов отсъствия на БСП от Парламента.

Друг „невинен” фрагмент е безплодното осцилиране между „консервативен социализъм”, „патриотичен социализъм”, „ляв консерватизъм” и „екологичен социализъм” , „Вишеградски четворки”, все игра на чужд терен, терена най-вече на националпопулизма, където служебно настанени са други политически субекти. Игра, целяща в крайна сметка трайно да отдалечи БСП от левия бряг!

Налагаща „ляв консерватизъм”, който е неспособен да движи машината на прогреса, за да произвежда едновременно икономически растеж и социален прогрес. И довела партията до очевидна международна изолация и делегитимация!

Тя и нейните меценати не са в състояние да разберат, или отказват да го направят, че модерната левица е либерална, в смисъла на традицията на Монтескьо и на Спиноза и тя, Левицата, отказва да изостави във владение на десницата тази хубава дума, родена вЛЯВО.

Това е коловоза, в който Нинова осъществява решителен поход към бързото и необратимо превръщане, в рамките само на един мандат, на БСП в треторазрядна политическа сила, и евентуално в подходящ и удобен младши коалиционен партньор.

Осъществяван с участието на подбрани отвън вътрешно-политически регулатори, платени и волнонаемни. Като се започне с един щедро възнаграден диспечер на метежа около Парламента на 10 Януари 1997г., през друг – ръководил кампанията на президента Петър Стоянов, за да стигнем до днешния десант на ведър младежки СДС контингент.

Смайващата арогантност на тази жена обяснява и факта, че тя не харесва наличието на алтернатива, която прави авторитарния й подход в партията ирелевантен!

С други думи, неуважаемата госпожа освен „Техноимпекс” съсипа и БСП, като се превърна в най-големия враг на партията, която открадна!

По Оруел, за БСП днес „часовниците бият тринайсет часа”!

Надявам се да се смутим и да се събудим!?

Емил Костадинов

Свързани новини

Струмска слава взе вратар от Вихрен Сандански

Regiona

Зрители на бунт срещу Алекс Петканова! Набутаха моделката без образование в “Гласът на България“

vyara

Откриват ски сезона в Банско с много игри и забавления

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.