ЕКСПЕРТ СЪС СТРЯСКАЩИ РАЗКРИТИЯ: На границата са с оръжия от 1945 г. и стоппатрони, които се разпадат

Командированите служители на МВР по границата имат оръжия „Макаров” от 1945-1947 г., а стоппатроните им се разпадат от старост. Тези стряскащи разкрития направи в ефира на NOVA след убийството на граничния полицай и последвалите арести във вторник Галентин Грозев – юрист от синдикален алианс  „Сигурност” в МВР и бивш граничар.По думите му оградата е цялата на дупки, които се запушват с подръчни материали.

На тях слагат някакви маркери – топчета, копчета… Смешни неща

коментира Грозев.

„Патрулите нямат термовизионни камери, нито уреди за нощно оръжие. Фенерите си ги купуват те.

Радиостанциите им траят по 3 часа максимум

Нямат мобилна връзка, имат само с турски оператор. Колегите казват, че 400 лева на смяна им струва разговора през турския оператор”, каза Грозев.

Според него основният проблем е, че за държавата това е допълнителна дейност. „Говори се за специализирана полицейска операция, за допълнителни разходи, за допълнителни сили. Истината е, че това ще е проблем в следващите 10 и повече години. Държавата трябва да започне да обучава служителите си за тази работа. Нито един от полицаите, които ги командироват там, няма обучение за тази дейност”, каза експертът.

Свързани новини

Депутатът от Благоевград А. Гюров си взе философ за съветник

vesito

Въоръжени и маскирани полицаи щурмуваха нощните клубове в Банско тази нощ

vesito

/Видео/ Андон Тодоров: Не искам да взимам страна в спора между кмета и областния управител

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.