Един от най-богатите българи ще строи къщи в село Баня

Един от най-богатите българи Цоло Вутов – управител и съсобственик на групата от фирми “Геотехмин”, е с намерение да инвестира в разложкото село Баня. Инвестиционното му намерение вече е входирано в община Разлог. Строителството ще се реализира върху 9 имота с обща площ от 5320 кв.м, или малко над 5 дка.
То предвижда изграждането на пет самостоятелни къщи за гости, два големи басейна – открит с около 300 куб.м и закрит с около 200 куб.м, както и пет броя външни хидромасажни вани и джакузита. Намерението на дружеството е да захрани с минерална вода съоръженията, като водовземането се предвижда да стане от Сондаж№4 и КЕЙ №6. Проектният дебит е за 0,44 л/сек., денонощно водно количество 37,96 куб.м, или годишно водно количество от 13 885, 64 куб.м.
Инвестиционното предложение на фирмата е входирано и в РИОСВ – Благоевград и тече процедура по преоценка. От документацията става ясно, че не се предвижда обединяване на имотите, а къщите ще бъдат изградени върху пет от тях. Пред всяка сграда е предвидено и по едно паркомясто. Върху други два имота се предвижда да бъдат изградени басейните, а върху последните два паркинги за кемпери. Предвиждат се още по три паркоместа за каравани във всеки един от последните два имота.
От документацията е видно, че дружество “Геотехмин” е собственик на имотите от почти две десетилетия. Нотариалният акт е от 2004 година, но досега инвестиции там не са реализирани.
Самите имоти се намират до борова гора, в непосредствена близост до бившите оранжерии, за които преди 4 години също имаше инвестиционно намерение за изграждане на голям комплекс.

Свързани новини

Огромно дърво падна и препречи пътя за парк „Ловен дом“ в Благоевград

vesito

Заведенията в Благоевград останаха затворени, ресторантьори питат: Как ще работим при условието за отстояние между масите и по 4 души максимум на маса?

vesito

ГЕРБ-Благоевград проведе областно събрание, гости бяха Росен Желязков и подкрепеният от партията независим кандидат за кмет Андон Тодоров

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.