Единствен жител на симитлийско село не се страхува от коронавируса

Единственият жител на симитлийското село Сухострел Бойко Гогов отказа на кметския наместник Живко Стаменов да му донесе лични предпазни средства – маска и ръкавици.

„Нема защо да го разкарвам кмета. Тука съм сам останал от неколко години, на 30 км съм от Симитли, десетина от които се вървят пеш. А пък и нема опасност с други хора да се срещнем и да наруша извънредното положение“, обясни за „Монитор“ по телефона бай Бойко Гогов. Монтирал е слънчеви колектори на къщата си и има ток, слуша радио, има телефон, който редовно зарежда. Селото никога не е било електрифицирано, въпреки че на времето е наброявало над 300 жители в петте махали, разпръснати на петте баира.

Кметският наместник на селата Брестово и Сухострел – Живко Стаменов, от години катери планината, за да достави на местните хора необходимите им продукти от първа необходимост и лекарствата. След въвеждането на извънредното положение поради появилата се зараза повечето жители на Брестово, които са възрастни, му заръчват да им купи маски и ръкавици: „Не, че не спазват изискванията да не се събират на едно място, но така се чувстват по-спокойни и по-сигурни. 24 души са в Брестово, от Симитли до там са 20 километра, по-голямата част от шосето е черен път. Хората почти не се виждат, че селото е на отделни махали, в които има по двама-трима човека. Всеки се занимава я със земеделие, я гледа животни, нямат време за социални контакти, пък и се пазят”, разказа кметският управник.

„В началото на кризата с COVID-19 намирал предпазни текстилни маски за по лев бройката, после цената станала 2,50 лева, а от няколко дни вече струват по 3,00 лева: „Шият ги в общинския център Симитли. Чифт най-обикновени гумени ръкавици, от най-тънките, пък струва 90 стотинки. Поне дезинфектанти съм им раздал в Брестово без пари, които осигури Община Симитли”, сподели Живко Стаменов.

Свързани новини

/Видео/ Над 15 лица са задържани при днешната акция в Благоевград

vesito

/Видео/ Общинският съветник Георги Иванов показва какво е да бъдеш футболен съдия

vyara

Бернската конвенция реши да не отваря досие за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.