Д-р Калоянов: Има само един случай на Covid-19 в Благоевградско

За Благоевградска област има само един потвърден случай на заразен с Коронавирус. Информацията е от Националния кризисен щаб. Това заяви за Радио Благоевград директорът на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов.

Става дума за деветгодишното английско дете в Банско. То е в добро здравословно състояние, без симптоми, поставено е под карантина, уточни д-р Калоянов. Отрицателни са пробите на възрастните, които са в контакт с детето, каза още д-р Калоянов. Те остават под карантина за 14 дни. Ако някой от тях развие симптоми ще бъде настанен в инфекциозно отделение. За англичанина, който се лекува в инфекциозно отделение на МБАЛ – Благоевград, д-р Калоянов заяви, че не е потвърдено от Националния щаб засега, че е заразен с Covid-19. Той се лекува и е в добро състояние. Вчера са взети около 18 проби на контактни лица с англичаните, които се намират под карантина в Банско. Очаква се в ранния следобед днес да излязат пробите в Националната референтна лаборатория.

Личните лекари трябва да си осигурят сами предпазни средства. РЗИ – Благоевград е осигурила предпазни средства за инфекциозните отделения, за спешните центрове и за медиците, които дават дежурства на ГКПП – Кулата. От вчера има заповед на министъра, представители на здравната инспекция да дават дежурства и на ГКПП – Илинден заедно с лекари от болницата в Гоце Делчев. Все още няма термокамери на Кулата. До две седмици ще бъдат монтирани, информира д-р Калоян Калоянов.

Свързани новини

,,Милионерка“ от Благоевград проговори за измамите в лотарията, ето колко е получила…

vyara

Служители на ВиК Благоевград групово подмениха документите си за самоличност

vesito

Благоевградчанинът Станислав Костов и съотборниците му от Левски посетиха ‘‘Рупите‘‘

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.