Д-р Иван Маджаров е преизбран начело на Лекарския съюз

Д-р Иван Маджаров беше преизбран за председател на Българския лекарски съюз на 72-ия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация, който се провежда в събота в НДК . Той остава начело на БЛС за нов 3-годишен мандат. Маджаров беше избран от делегатите на събора с 324 гласа “за“, без въздържал се и против при липса на други кандидати за поста.

Кандидатурата на д-р Маджаров беше издигната от районните колегии в София, Пловдив и Стара Загора. Други предложения за председател  на БЛС нямаше.

Маджаров коментира преди началото на събора, че приключва един успешен мандат, в който ръководството на БЛС е защитавало интересите на съсловието.

“На фона на предизвикателствата, пред които бяхме изправени и политически, и свързани с пандемията, ние реално нямаше как да изпълняваме други приоритети, защото пред цялото общество имаше един приоритет – предпазване от Covid инфекцията“, заяви Маджаров. 

Съборът продължава с избора на зам.-председатели, главен секретар и председатели на Контролната комисията и Комисията по професионална етика.

Преди да бъде избран за председател на БЛС за първи път през 2018 година Маджаров беше управител на частната пловдивска болница ”Пълмед” – част от веригата болници на пазарджишкия бизнесмен Михаил Тиков, включваща още ”Софиямед”, бургаската ”Бургасмед”, както и медицински центрове в Пазарджик, Велинград и др.

И тогава зад кандидатурата а Маджаров застанаха двете най-големи регионални колегии – в София и Пловдив.  

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Учениците от 5-и до 11-и клас се връщат в класните стаи

desi

Беларуската опозиция призовава ЕС да наложи и петролни санкции на страната

Regiona

Мъж извади страшен звяр от река

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.