Д-р Анатоли Тачов: Не ми се мисли, какво ще стане с медицината след нашето поколение!

Голяма част от персонала на Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград е в пенсионна или близка до пенсионната възраст, съобщиха за ИА „Региона“ от лечебното заведение. Факт е, че лекарите в МБАЛ – Благоевград продължават да намаляват и застаряват.
Интересът от страна на млади медици е малък, а тези, които идват да се обучават в болницата, са единици.

Д-р Анатоли Тачов е специалист по вътрешни болести, кардиолог и докторант по здравен мениджмънт. Той също дава с песимистична прогноза относно бъдещето на медицината.
Ето какво сподели той в социалната мрежа:

„Днес се измъкнах от леглото с триста зора. Едвам, едвам пристигнах в кабинета. През цялото време си мислех, че преди време на моите 60+ години вече щях да съм в пенсионерския клуб на партия бридж или табла с наборите. Сигурно ще изкарам още някоя година в работен режим, ако е рекъл Господ. Ама не ми се мисли, какво ще стане в медицината след нашето поколение. Сегашната действителност в Англия и някои други високоразвити страни, където се чака с месеци за достъп до лекар ще е несбъдната мечта.“

Свързани новини

Опасно време и днес! Жълт и оранжев код в почти цялата страна

vesito

Park Hotel Pirin получи приза за “Зелен/СПА хотел” по време на третото издание на Български туристически награди.

vesito

Неустоимият аромат на лютеницата отново завладява благоевградското с. Логодаж

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.