Държавна приемателна комисия пристига в Симитли на 11 май, в срок до 10 работи дни трябва да приключи работа

След два мащабни граждански протеста, които за пореден път показаха, че Община Симитли е най-задружната и обединена община в България, вече сме съвсем близо до осъществяването на голямата мечта на всички – въвеждане в експлоатация на новия мост между кв. „Ораново“ и град Симитли.

Модерното съоръжение, отговарящо на всички европейски изисквания, е напълно готово за пускане на движението по него. Завършени са всички строително – монтажни работи, приключени са и всички останали дейности, свързани с правилното и безопасно функциониране на съоръжението.

След десетилетия чакане да имаме нов мост и след повече от месец чакане, новото съоръжение да бъде пуснато в експлоатация, вече разполагаме с официалния документ за назначаването на Държавна приемателна комисия. Тя трябва да се събере и започне работа на 11 май от 11.00 часа на строежа и да приключи работата си до 10 работни дни, което ще рече до края на този месец.

Новото мостово съоръжение е една от сбъднатите мечти на жителите на Община Симитли. Старият железен мост, изграден от немците през 1939 година, бе в изключително лошо състояние и въпреки усилията на Община Симитли да го поддържа, неговото демонтиране и израждането на нов мост, бе крайно наложително.

Още през 2000-та година в Община Симитли постъпва официално писмо от германската фирма, изградила Железния мост, в което се посочва, че срокът на годност на съоръжението е изтекъл и мостът вече не е безопасен за преминаване.

Близо две десетилетия, кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, а след това и народният представител Стефан Апостолов, подемат борба за изграждането на ново съоръжение. На 1-ви септември 2021 година усилията им дават резултат – започва работата по демонтиране на стария мост и изграждането на нов, който бе завършен изцяло преди повече от месец.

Месеци наред хората от кв. „Ораново“, а и много други жители и гости на община Симитли, се налагаше да обикалят по около 20 км. в едната посока, за да могат да стигнат до административната част на града, където са позиционирани не само всички институции, но също така аптека, Спешен център и друг вид обекти, каквито няма в кв. „Ораново“.

Съоръжението ще благоприятства не само за по-добрата свързаност на град Симитли и кв. „Ораново“, но и за още по-доброто развитие на бизнес климата, предвид двете Индустриални зони в Симитли.

Новият мост над река Струма е изграден по европейски модел. Той е двулентов, с пешеходни зони от двете страни. Поставено е модерно LED осветление, както и камери за видео наблюдение.

Свързани новини

Домоуправител и касиерка си присвоиха 7900 лв. от жилищен блок

vesito

Бум на пияни и надрусани шофьори в Пиринско

bilyana

Управителят на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова се срещна със собственици на вили, обсъдиха въпроси, свързани с водоподаването в местността „Бодрост“
Водата към местността няма да бъде спирана

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.