Държава утроява добива на въглища

Индия, която получава 95% от въглищата си от открити рудници, възнамерява да утрои производството на това гориво в мините до 2028 г. до 100 милиона тона годишно, съобщава вестник Financial Times.

„Индия е на пътя на ускорен индустриален и икономически растеж, а въглищата продължават да играят ключова роля в развитието на страната“, каза Амрита Лал Мину, представител на индийското министерство на въгледобивната промишленост. Той добави, че правителството се ангажира да създаде стимули за привличане на чуждестранни инвестиции.

Републиката няма алтернатива на евтин и достъпен източник на гориво за осигуряване на енергийната сигурност на населението. Утрояването на подземното производство на въглища до 2028 г. ще помогне да се компенсира изчерпването на откритите резерви и постепенното спиране на вноса.

Вносът на въглища в Индия възлиза на 90 милиона тона годишно, но ще бъде спрян с прехода към износ след увеличаване на производството им в страната, въпреки факта, че до 2030 г. вътрешните нужди на републиката от гориво ще достигнат 1,5 милиарда тона годишно. Прогнозните запаси от въглища в страната достигат 361 милиарда тона.

Според Министерството на въгледобивната промишленост през финансовата 2022-2023 г. (приключила на 31 март) производството на въглища в Индия се е увеличило с 14,77% спрямо предходната година и възлиза на рекордните 900 милиона тона. През 2023-2024 г. се очаква тази цифра да надхвърли 1 милиард тона.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Смъртно наказание за Тагарев, поискаха депутати. Министърът: Психоатаките продължават

vesito

Енергийната криза повиши глобалните дивиденти до рекордни нива

Regiona

COVID кризата в цифри: 7 са в област Благоевград новозаразени, 81 в страната за изминалите 24 часа

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.