Държава съкрати 90% от туроператорите

Загуби в размер на най-малко 330 млн. USD претърпява секторът на туроператорите в Кувейт. „Кризата в сегмента се изостря, а ситуацията продължава да се влошава“, каза Абдул Рахман ал Харафи, член на Съвета на директорите на Федерацията на туристическите компании (Federation of Tourism and Travel Offices).

От Федерацията са изчислили, че пандемията е довела до закриването на 200 туристически фирми и съкращаване на 90% от персонала, който работи в сегмента. В повечето компании е останал по един служител и това най-често е счетоводителят.

За пътуване в Кувейт се изисква отрицателен PCR-тест, който трябва да е направен не повече от 72 часа преди пътуването. Пристигащите са подложени на 14-дневна задължителна карантина.

Април беше най-тежкият за Кувейт месец от началото на пандемията. Рекордният брой от 250 души починаха от вируса. Общо от март 2020 г. техният брой е 1500 души. От същата дата заразените са 275 200 души, като само през април техният брой е 41 700 души.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Некоректните промоции сред най-честите нарушения на търговците този Великден

Regiona

Киселото мляко лекува възпаления при COVID-19

vesito

Кой ще бъде най-топлият ден от април?

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.