Дългогодишната учителка по математика Вергиния Войнова от Благоевград с добро дело, вижте какво направи…

Дългогодишната учителка по математика Вергиния Войнова от Благоевград направи дарение от документи за рода на съпруга й Стефан Войнов. Материалите са внесени в Държавен архив – Благоевград.
Дарението съдържа над 100 документа и снимки от началото на ХХ век до наши дни. По-голямата част от документите се отнасят за нейния свекър Йордан Петров Войнов – участник в Първата световна война, кмет на с. Бистрица, Горноджумайско (Благоевградско), председател на ТПК „Картал”.
Запазени са свидетелствата му за образование от българското училище в с. Бистрица от 1905 до 1907 г., майсторски свидетелства от 1924 г., снимки от Първата световна война и за живота в с. Бистрица през миналия век, документи от участието му в избора на патриарх Максим, родословно дърво и др.
Дарението било заведено в Държавен архив – Благоевград като частично постъпление.

The post Дългогодишната учителка по математика Вергиния Войнова от Благоевград с добро дело, вижте какво направи… appeared first on Новини от Благоевград.

Свързани новини

Крупничанинът Мартин Тошев на екзотична почивка с приятелката си Надя

Regiona

Стартира дарителска кампания за МБАЛ Благоевград – „За да ни има“

Regiona

Боби Ингилизов вече си е вкъщи, възстановява се

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.