ДПС проверило – Пеевски нямал връзка с кредитите от ББР

ДПС е направило щателна проверка и се е убедило, че бившият им депутат Делян Пеевски нямал кредити от Българската банка за развитие (ББР). Това обяви пред бТВ Йордан Цонев.

Нито Пеевски, нито семейството са взимали пари от тази банка, обясни той.

„От гледна точка на това, че никога не е бил член на управителни съвети, не е бил мажоритарен собственик на дружества. Делян Пеевски няма отношение към тази банка“, заяви Цонев.

Преди дни икономическият министър Кирил Петков обяви, че ББР е раздала кредити за близо 1 млрд. лв. на осем фирми. Четири от тях били индиректно свръзани с Пеевски, каза Петков, цитирайки журналистически разследвания.

Според списъка на икономическото министерство кредити от по над 100 млн. лв. са получили „Булгартабак“ и „Техномаркет“.

„Ние сме правили тази проверка, ние сме искали документи. Г-н Пеевски на ръководството на партията ни е представил документи и ние знаем, че няма връзка“, обясни Цонев. Според него бившият депутат е давал и обяснения.

„ДПС е сериозна политическа партия, не може да си позволи да не знае когато става въпрос за нейни депутати, даже за г-н Пеевски“, заяви той.

Цонев подчерта, че за дейността на ББР трябва да отговарят ръководството й и икономическият министър, който е принципал.
 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Кои са най-предпочитаните имена сред новородените?

vesito

Дружествата на ЧЕЗ България успешно преминаха втори надзорен одит на системите за управление на качеството по ISO 9001:2015
Прилагането на изискванията на международния стандарт гарантира висока ефективност и позволява по-добро обслужване на клиентите

bilyana

Правителството отпуска 30 млн. лева на 17 общини, сред тях и Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.