До 25-и март съдът излиза с решение по делото „Румен Томов“

Върховният административен/ ВАС/ днес имаше заседание по казуса с благоевградския кмет Румен Томов.Заседанието започна в 14 часа и вече приключи.  До 25-и март съдът трябва да  излезе с решение -потвърждават или отхвърлят решението на Административен съд Благоевград.

Съдът върна обратно делото в ОИК с указание да гласуват повторно за детрониране на градоначалника, тъй като не е заличен в срок като едноличен търговец в ТР.

Междувременно чрез АС-Благоевград до ВАС бе депозирана жалба от адвоката на Румен Томов Милана Кривачка. Тя оспорва решението на съдия Димитър Узунов.

Припомняме, до заплетения казус и водене на делото в АС-Благоевград се стигна след искане на екскмета Атанас Камбитов за предсрочно прекратяване на пълномощията на Томов заради фирменото му състояние. Мнозинството в ОИК гласува „против“, но ГЕРБ, кандидат-кметовете Албина Анева, Валери Смиленов и Илия Илиев, оспориха решението на комисията пред Административния съд.

Свързани новини

Благоевградчанин е заразен с коронавирус!

desi

Двойка от Югозапада влезе в жестока схема за измами! Людмила и Тодор прибират пари от …   

vesito

Мъж почина от коронавирус в Благоевград, установиха 2 нови случая

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.