Домоуправител и касиерка си присвоиха 7900 лв. от жилищен блок

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов призна двама подсъдими за виновни в противозаконно присвояване на чужди движими вещи- пари, общо над 8 700 лв., средства на етажната собственост на жилищен блок, на ул. „Раковски“ в Кюстендил.

Подсъдимите са владеели парите в качеството си на домоуправител и касиер на блока. Съдът призна Д. В. / на 47 години, осъждан / за виновен в това, че за времето от 01.11.2013 година до 30.09.2014 г. е присвоил сумата от 7 898, 54 лв., собственост на етажна собственост на блок, намиращ се на ул. „Раковски“, които владеел в качеството си на домоуправител.

В условията на съкратеното съдебно следствие, съдът налага на подсъдимия Д. В. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което се намалява с 1/3 до 2 години „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Съдът признава за виновна и подсъдимата А. М. / на 37 години, неосъждана към момента на престъплението / за това, че за времето от 01.10.2014 г. до 04.12.2015 г. противозаконно е присвоила чужди движими вещи- пари, сумата от 861, 73 лв., собственост на етажната собственост на същия жилищен блок, които владеела в качеството си на касиер.

За това престъпление, по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият признава всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и не се разпитват свидетели и вещи лица, съдът налага на А. М. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.

Свързани новини

Заработи новият състав на Консултативния съвет по въпросите на туризма в Банско

vesito

/Видео/ Най-после! Коронавипуск 2020 от Езиковата гимназия и ПМГ дадоха старт на фиестата в Благоевград

vesito

Шефът на “Мега шанс” Васил Русков остава под домашен арест

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.